Červen 2010

Znojemské hovězí závitky na pivu

26. června 2010 v 19:58 | Altara |  Vaření

SUROVINY

600 g hovězí kýty (4 plátky), 200 g mletého vepřového masa, 200 g nakládaných kyselých okurek, 120 g slaniny, 2 střední cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, 2 rohlíky, 100 ml světlého piva + pivo na zvlhčení, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce hotové jíšky, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, půl lžičky mleté pálivé papriky, mletý pepř, sůl

Tvarohové rohlíčky

26. června 2010 v 19:55 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

500 g hladké mouky, 250 g hery, 42 g droždí, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 8 až 10 lžic mléka, špetka soli, moučkový cukr na obalení
Náplň: 250 g tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, cukr podle chuti, citrónová kůra z půlky citrónu.

Kynuté koláče s jahodami

26. června 2010 v 19:52 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

500 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 42 g droždí, 100 g másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, trochu soli, citrónová kůra, 250 ml mléka, omyté a okapané jahody, drobenka


Látaná drůbeží sekaná

26. června 2010 v 19:46 | Altara |  Vaření

SUROVINY

800 g kuřecího mletého masa, 250 g krůtích jater, 2 vejce, strouhanka, 1 palička česneku, 1 cibule, sůl a pepř, majoránka, 300 g nakrájené anglické slaniny, 1 rozšlehané vejce na potření


Kakaové kostky s jahodovým krémem

16. června 2010 v 21:34 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

3 celá vejce, 225 g cukru krupice, 150 ml oleje, 4,5 lžíce kakaa, 375 ml mléka, 375 g polohrubé mouky, 1,5 kypřícího prášku do pečiva
Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 500 ml šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, 2 vanilkové cukry, 400 g rozmixovaných jahod
Dohotovení: 150 g čokolády na vaření, 50 g tuku omega, 2 lžíce rumu


Želví karbanátky

16. června 2010 v 21:31 | Altara |  Vaření

SUROVINY

500 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 1 palička česneku, sůl, pepř, majoránka, strouhanka na zahuštění, 6 nožiček párků, 18 plátků anglické slaniny.


Květák v pivním těstíčku

16. června 2010 v 21:29 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 středně velký květák, 2 vejce, 100 ml piva, 3 lžičky dijonské hořčice, 3 lžíce sojové omáčky, půl lžičky pálivé papriky, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl a pepř a hladké mouky tolik, aby těstíčko při obalování nestékalo, olej na smažení.

Palačinková roládka

16. června 2010 v 21:27 | Altara |  Studená kuchyně

SUROVINY

250 ml piva, 2 vejce, 2 lžičky hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř, trochu chilli koření, lžička sladké mleté papriky, hladké mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto, olej na smažení.
Pomazánka: 125 g másla, 100 g taveného sýra, popř. sůl a pepř.

Krůtí jatýrka v pivní palačince

16. června 2010 v 21:25 | Altara |  Vaření

SUROVINY

250 ml piva, 2 vejce, 2 lžičky hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř, trochu chilli koření, lžička sladké mleté papriky, hladké mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto, olej na smažení.
500 g krůtích jatýrek, 1 cibule 1 větší plechovka žampionů, 1 malá plechovka kukuřice, sojová omáčka, 1 malý kečup, sůl a pepř, trochu chilli, 2 lžíce oleje na smažení .


Palačinkové nudle s vejci

16. června 2010 v 21:23 | Altara |  Vaření

SUROVINY

125 ml piva, 1 vejce, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička sojové omáčky, sůl a pepř, trochu chilli koření, půl lžičky sladké mleté papriky, hladké mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto, olej na smažení, 2 až 3 vejce na smažení.


Palačinkové nudle z piva

16. června 2010 v 21:19 | Altara |  Vaření

SUROVINY

125 ml piva, 1 vejce, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička sojové omáčky, sůl a pepř, trochu chilli koření, půl lžičky sladké mleté papriky, hladké mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto, olej na smažení.

Zelňačka s uzeným

16. června 2010 v 21:17 | Altara |  Vaření

SUROVINY

Litr vývaru z uzeného masa, 150 g vařeného uzeného masa, 1 noha klobásy, 2 velké brambory, půl balíčku kysaného zelí, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 středně velká brambora na zahuštění, lžička mleté červené papriky, špetka chilli, sůl a pepř, 60 g másla a trochu hladké mouky, bobkový list, nové koření a celý pepř.

Vaše vzkazy

9. června 2010 v 20:09 | Altara |  NÁVŠTĚVNÍ KNIHA

Milí návštěvníci, vzhledem k tomu, že tento blog nemá návštěvní knihu, vytvořila jsem svoji vlastní.
Pokud mi budete chtít nechat vzkaz, který se přímo netýká některého z článků, můžete tak učinit právě zde. V této knize můžete rovněž nechat vzkaz i pro ostatní návštěvníky.
Komentáře k jednotlivým receptům pište, prosím, přímo pod článek.

Ještě bych vás ráda upozornila, že nevhodné vzkazy a reklamy, budou smazány.

Těším se na vaše návštěvy. Altara

CUKROVÍ (nepečené)

9. června 2010 v 15:21 | Altara |  Seznamy receptů

CUKROVÍ NEPEČENÉ:


CUKROVÍ (pečené)

9. června 2010 v 15:20 | Altara |  Seznamy receptů
CUKROVÍ PEČENÉ: