Kakaové kostky s jahodovým krémem

16. června 2010 v 21:34 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

3 celá vejce, 225 g cukru krupice, 150 ml oleje, 4,5 lžíce kakaa, 375 ml mléka, 375 g polohrubé mouky, 1,5 kypřícího prášku do pečiva
Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 500 ml šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, 2 vanilkové cukry, 400 g rozmixovaných jahod
Dohotovení: 150 g čokolády na vaření, 50 g tuku omega, 2 lžíce rumu


Kakaové kostky s jahodovým krémem


Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přiléváme olej. Pak střídavě mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a mléko. Nalijeme na plech se zvýšeným okrajem, který jsme předtím vyložili pečícím papírem a při 180°C upečeme. Zkoušíme špejlí. Vychladlý korpus potřeme krémem. Do nádoby dáme tvarohy, vanilkové cukry, zalijeme šlehačkou smíchanou se ztužovači a dobře vyšleháme. Nakonec vešleháme po částech rozmixované jahody. Uděláme polevu z čokolády na vaření, tuku a přidáme rum. Vznikne tak čokoládový krém a ten rozetřeme na tvarohový. Mírně se na povrchu smíchá a vytvoří krásné špičky. Zdobíme ovocem, nebo marcipánovými kytičkami.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama