Krůtí jatýrka v pivní palačince

16. června 2010 v 21:25 | Altara |  Vaření

SUROVINY

250 ml piva, 2 vejce, 2 lžičky hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, sůl a pepř, trochu chilli koření, lžička sladké mleté papriky, hladké mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto, olej na smažení.
500 g krůtích jatýrek, 1 cibule 1 větší plechovka žampionů, 1 malá plechovka kukuřice, sojová omáčka, 1 malý kečup, sůl a pepř, trochu chilli, 2 lžíce oleje na smažení .


Krůtí jatýrka v pivní palačince


Játra nakrájíme na drobnější kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, krátce osmažíme. Vmícháme játra a smažíme, dokud nezměknou. Zalijeme kečupem, zasypeme žampiony a kukuřicí, dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem. Uchováme na teplém místě a smažíme palačinky.
Do piva přidáme postupně všechny suroviny kromě mouky a prošleháme metlou. Postupně přidáváme mouku a prošleháváme tak dlouho, až nám vznikne hladké palačinkové těsto. Na pánvi rozehřejeme olej a upečeme tenké palačinky. Rozložíme na talíř, na jednu polovinu dáme jatýrka a částečně přeložíme.

Zdroj: vlastní recept
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama