Květák v pivním těstíčku

16. června 2010 v 21:29 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 středně velký květák, 2 vejce, 100 ml piva, 3 lžičky dijonské hořčice, 3 lžíce sojové omáčky, půl lžičky pálivé papriky, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl a pepř a hladké mouky tolik, aby těstíčko při obalování nestékalo, olej na smažení.


Květák v pivním těstíčku


Květák rozebereme na růžičky a vaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Z vajec, piva, hořčice, sojové omáčky, pálivé a sladké mleté papriky, soli a pepře a mouky vymícháme šlehací metlou těstíčko. Na pánvi rozpálíme olej, jednotlivé růžičky květáku máčíme v těstíčku a klademe do rozpáleného oleje. Osmažíme dozlatova po všech stranách. Podáváme s vařenými brambory.
 


Komentáře

1 Nelly | Web | 16. června 2010 v 21:32 | Reagovat

Mňam to vypadá lákavě :D

2 Myškyn | Web | 16. června 2010 v 21:39 | Reagovat

to pivní těstíčko vypadá dobře,ale ten květák už méně :D

3 altaracook | 16. června 2010 v 21:45 | Reagovat

OK! Jde to i s kuřecím řízkem

4 Hanka | Web | 16. června 2010 v 21:50 | Reagovat

Ali, jak jsi spokojená? Zkontroluj si to! Hanka

5 altaracook | 16. června 2010 v 21:58 | Reagovat

jojo, je to fajn

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama