Kynuté koláče s jahodami

26. června 2010 v 19:52 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

500 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 42 g droždí, 100 g másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, trochu soli, citrónová kůra, 250 ml mléka, omyté a okapané jahody, drobenka


Kynuté koláče s jahodami


Mléko zahřejeme na mírnou teplotu, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a mouky a počkáme, až vzejde kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé máslo. Zalijeme vzešlým kváskem a velmi dobře propracujeme těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Můžeme již vykynuté těsto ještě jednou propracovat a nechat znovu vykynout, koláče jsou křehčí. Těsto rozdělíme na 8 malých bochánků, utvoříme koláče, které poklademe jahodami. Sypeme drobenkou. Použila jsem zbytek makové náplně a tvarohové náplně.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 26. června 2010 v 20:10 | Reagovat

Kynuté koláče máme moc rádi a já je i ráda dělám. S jahodami to musí být něco úžasného! Mňam, dala bych si hned! Hanka

2 kiki | E-mail | 25. června 2013 v 19:46 | Reagovat

O_O koláče děsné dělám poprvé a naposled

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama