Pařížské košíčky

9. června 2010 v 8:15 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

200 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g cukru moučka, 30 g mletých vlašských ořechů, 20 g kakaa, 1 žloutek, půl, vanilkového cukru, pikantní džem
Pařížský krém ze šlehačky:
250 ml smetany ke šlehání (33%), 200 g cukru moučka, 25 g vanilkového cukru, 50 g kakaa, 100 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku


Pařížské košíčky


Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které necháme v chladu odležet. Po odležení rozdělíme na kousky, které vtlačujeme do formiček a v předehřáté troubě upečeme. Ještě teplé košíčky vyklápíme z formiček a necháme vychladnout. Košíčky vylijeme rozpuštěnou čokoládou. Po ztuhnutí doprostřed košíčku kápneme džem a cukrářským sáčkem nastříkáme pařížský krém.
Do hrnce dáme šlehačku, cukr a tuk. Pomalu zahříváme až se tuk i cukr rozpustí. Přidáme nalámanou čokoládu a kakao, vše dobře promícháme až se spojí a přivedeme k varu. Odstavíme, necháme zchladnout a dáme do druhého dne vychladit do lednice. Vychlazený krém druhý den mírně nahřejeme a vyšleháme do nadýchané konzistence.

 


Aktuální články

Reklama