Tvarohové rohlíčky

26. června 2010 v 19:55 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

500 g hladké mouky, 250 g hery, 42 g droždí, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 8 až 10 lžic mléka, špetka soli, moučkový cukr na obalení
Náplň: 250 g tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, cukr podle chuti, citrónová kůra z půlky citrónu.


Tvarohové rohlíčky


Vše zpracovat na vále v těsto, udělat 6 bochánků, rozválet z nich placky, rozdělit na 8 dílů. Plníme tvarohovou náplní, kterou připravíme smícháním všech surovin, na širší konec, zatočíme do rohlíčku. Pečeme při 180°C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 26. června 2010 v 20:11 | Reagovat

Ali, tyhle rohlíčky nedělám, ale určitě je vyzkouším. Hanka

2 altara | 26. června 2010 v 21:22 | Reagovat

Nejlepší jsou s ořechovou náplní a makovou, neobalované v cukru, ale potřené rozšlehaným vejcem.

3 miric | Web | 27. srpna 2010 v 15:34 | Reagovat

My pečeme ve škole tzv. Jesenické rohlíčky, ale původně to jsou ty pravé předrevoluční "bratislavské".

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama