Želví karbanátky

16. června 2010 v 21:31 | Altara |  Vaření

SUROVINY

500 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 1 palička česneku, sůl, pepř, majoránka, strouhanka na zahuštění, 6 nožiček párků, 18 plátků anglické slaniny.


Želví karbanátky


Mleté maso promícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a zahustíme strouhankou. Rozdělíme na 3 stejné díly a vytvarujeme do krunýře. Pracujeme na potravinové fólii. Nejdříve si připravíme nožičky tak, že jeden párek rozřízneme na polovinu a každou polovinu podélně taky na polovinu. Na oválném konci dvakrát nařízneme, aby po upečení vznikly pazourky. Každou nožičku zastrčíme do krunýře plochou částí naspod. Vezmeme druhý párek, překrojíme na polovinu. Jedna polovina bude hlava s krkem, tu jen zastrčíme zepředu do krunýře. Druhou polovinu párku okrájíme nožíkem jako tužku a zastrčíme do zadní části krunýře, čímž jsme vytvořili ocásek. Želvičku máme připravenou a nyní budeme tvořit vzor krunýře. Přes střed dáme plátek slaniny a proplétáním přidáme další plátky, takto pokračujeme a propleteme všech 6 plátků na jeden krunýř. Všechny převislé konce slaniny zasuneme příborovým nožem pod krunýř. Zvedneme z folie a rukama upravíme. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zakryté alobalem asi 30 minut při 180°C. Potom ještě odkryté asi 15 minut, aby chytly krásnou barvu. Poté párátkem naznačíme oči a vložíme kuličky celého pepře. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jen tak studené nakrájené na plátky.

Zdroj:
Tento recept mi přišel e-mailem a tak se mi líbil, že jsem jej musela vyzkoušet. Děkuji za krásný nápad.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama