Znojemské hovězí závitky na pivu

26. června 2010 v 19:58 | Altara |  Vaření

SUROVINY

600 g hovězí kýty (4 plátky), 200 g mletého vepřového masa, 200 g nakládaných kyselých okurek, 120 g slaniny, 2 střední cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, 2 rohlíky, 100 ml světlého piva + pivo na zvlhčení, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce hotové jíšky, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, půl lžičky mleté pálivé papriky, mletý pepř, sůl


Znojemské hovězí závitky na pivu


Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme pivem. Vařená vejce nakrájíme na kostičky a přidáme spolu s kostičkami rohlíků a nasekanou petrželkou mletému masu. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a důkladně promícháme. Plátky hovězího masa naklepeme hodně natenko, osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně připravenou nádivku, stočíme je do závitků a převážeme provázkem nebo spíchneme párátky. Závitky opečeme ze všech stran v kastrolu na části oleje a dáme stranou. Do výpeku v kastrolu přidáme zbylý olej a orestujeme na něm oloupané drobně nakrájené cibule do tmavší barvy. Přidáme protlak a znovu orestujeme. Přilijeme horkou vodu, do kastrolu vrátíme závitky a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Závitky vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, provaříme a přecedíme. Na nudličky nakrájenou slaninu a okurky orestujeme na másle, přidáme spolu se závitky do omáčky, přilijeme pivo a ještě pět minut společně podusíme.

Zdroj: časopis Žena a kuchyně
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 26. června 2010 v 20:09 | Reagovat

Tohle asi vůbec nebude špatné! Ali, ty té svojí rodince pěkně vyváříš! ;-))) Hanka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama