Farská bábovka

18. července 2010 v 22:27 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

7 vajec, 7 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce rumu, 9 lžic hrubé mouky, kůra a šťáva z půlky citrónu


Farská bábovka


Žloutky, cukr, vanilkový cukr, rum a citrónovou šťávu třeme do husté pěny. Přidáme strouhanou citrónovou kůru a žloutkovou hmotu posypeme porositou moukou, kterou lehce vmícháme s třetinou sněhu z bílků. Nakonec do těsta lehce zapracujeme zbytek sněhu a těsto dáme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180°C. Zda je bábovka upečená zkusíme špejlí.

Zdroj: časopis Irena R. Sehnerová "Bábovka má láska" (mírně upraveno)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama