Kamasutra

18. července 2010 v 22:33 | Altara |  Dorty



SUROVINY

4 vejce, 160 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 40 g mletých vlašských ořechů, 4 lžíce oleje, 1 malá lžička kakaa (pečeme 2x)
Krém: 250 g másla, 1 nevařené salko, 50 g kakaa, cukr moučka podle chuti
Dohotovení: pravý marcipán asi 700 g, ornament je čokoláda z bonboniéry (k dostání v cukrárnách), kakao na obarvení a oranžová gelová barva

Pozn.: Pečeme na plechu se zvýšeným okrajem


Kamasutra


Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, po jednom žloutky a přidáme olej. Ještě chvíli šleháme. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem a mletými ořechy. Těsto nalijeme na plech se zvýšeným okrajem, který jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme při 180°C asi 10 minut. Zkusíme špejlí. Hotový korpus vytáhneme i s papírem a necháme
na mřížce prochladnout. Tento korpus upečeme ještě jednou. Zatím si vyšleháme krém. Máslo s cukrem a kakaem našleháme do pěny a postupně vešleháme nevařené salko. Každý korpus překrojíme napůl, pomažeme krémem a naskládáme na sebe, (trochu krému uchováme na obmazání boků a povrchu dortu) a dáme na chvíli ztuhnout do mrazáku. Pak zarovnáme okraje, obmažeme boky a povrch slabou vrstvou krému. Marcipán rozválíme a celý dort potáhneme. Zbylé odřezky obarvíme oranžovou gelovou barvou a kakaem, tím větší část na hřbet a lemy knihy. Z rozváleného kakaem obarveného marcipánu vykrájíme písmena na nápis, z oranžového marcipánu pomocí okrasné lišty ozdobný lem. Doprostřed uložíme čokoládku (přilepí se na marcipán sama), z kousku oranžového marcipánu vytvoříme záložku a dort dozdobíme.   
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama