Kávová roláda se šlehačkou

19. července 2010 v 9:13 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

6 vajec, 140 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 40 g polohrubé mouky, 1 lžička Nesvaté
Náplň: 500 ml šlehačky, 2 ztužovače, moučkový cukr podle chuti
Dohotovení: čokoládové pruhované trubičky, jahody, kávová zrnka


Kávová roláda se šlehačkou


Cukr s bílky vyšleháme v hustou pěnu, potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek asi půl minuty. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kávou. Na plech se zvednutým okrajem položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozetřeme stejnoměrně těsto. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut. Po upečení stáhneme z plechu papír s korpusem a necháme vychladnout. Ve šlehačce rozmícháme ztužovače, přidáme trochu moučkového cukru a vyšleháme Potřeme roládu, poklademe řadou omytých a okapaných jahod, zavineme a při zavíjení odvíjíme papír. Roládu potřeme na povrchu šlehačkou, jemně posypeme rozpustnou kávou, trochu šlehačky dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme pusinky. Dozdobíme čokoládovými pruhovanými tyčinkami, půlkami jahod a kávovými zrnky.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama