Klopsy v rajské omáčce

19. července 2010 v 9:17 | Altara |  Vaření


SUROVINY

500 g mletého masa, 1 vejce, 2 lžíce mléka, trochu strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř
Na omáčku: 1 větší rajčatový protlak, půl sklenice Chalupářského kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, sůl a pepř, trochu cukru, 30 g másla, 3 lžíce hladké mouky


Klopsy v rajské omáčce


Maso smícháme s vejcem, mlékem, česnekem, propracujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Lžící vykrajujeme noky, které dusíme v kastrolu v malém množství vody. Na omáčku rozpustíme máslo, osmažíme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a usmažíme jíšku. Rozředíme vodou, přidáme protlak, kečup a hořčici a dochutíme cukrem. Provaříme a propasírujeme na klopsy, které uchováváme v teple.
 


Komentáře

1 Mneneznas | Web | 27. května 2011 v 9:15 | Reagovat

omáčky jdou u nás na dračku :-) hezký blog

2 vrzik | 25. května 2012 v 13:08 | Reagovat

Mleté maso...to bych raději neriskoval, bude to mít určitě dobrou chuť, lae doopravdy to bude humus

3 Tatamanicek | E-mail | 15. listopadu 2015 v 11:25 | Reagovat

myslim , ze dobra receptik ;-)  :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama