Knedlíky bramborové s hlívou ústřičnou

13. července 2010 v 18:14 | Altara |  Vaření

SUROVINY

500 g vařených prolisovaných brambor, 150 g hrubé mouky, 1 vejce, 2 polévkové lžíce solamylu, sůl, 50 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 1 balení hlívy ústřičné, zelená cibulová nať na zdobení


Knedlíky bramborové s hlívou ústřičnou


Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme (nebo nastrouháme) na vál, necháme vychladnout. Osolíme, posypeme hrubou moukou, solamylem, rozklepneme vejce a zpracujeme těsto. Ještě před zpracováním těsta si dáme vařit do hrnce vodu, protože bramborové těsto ležením řídne. Zpracované těsto rozdělíme na tři šišky, vhodíme do vroucí vody, odlepíme ode dna vařečkou, aby se nám nepřichytily, a vaříme 20 minut. Během vaření je asi po 10 minutách otočíme. V kastrůlku na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na drobné nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou a dusíme doměkka. Knedlíky podáváme sypané smaženou cibulkou a hlívou.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 13. července 2010 v 18:38 | Reagovat

Hlívu ústřičnou jsem jedla kdysi dávno, je načase, abych se k ní vrátila. Tohle jídlo by se mi zamlouvalo. Hanka

2 Lenka | E-mail | Web | 15. července 2010 v 22:01 | Reagovat

Mňam, hlívu miluju na všechny způsoby. A tohle vypadá hóóódně dobře.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama