Pórkový krém se smetanou

13. července 2010 v 18:22 | Altara |  Vaření

SUROVINY

500 g pórku, 1 litr vody, 1 zeleninový bujón (Natur), 50 g másla a 3 lžičky hladké mouky na jíšku, 50 ml smetany na vaření, sůl a pepř


Pórkový krém se smetanou


Omytý pórek nakrájíme na kolečka, zalijeme vodou, přidáme bujón a vaříme doměkka. Potom polévku rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a přivedeme znovu k varu. Z másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, vlijeme do polévky. Přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s osmaženou houskou nakrájenou na drobné kostičky.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 13. července 2010 v 18:34 | Reagovat

Tenhle krém vypadá taky moc dobře a pórek mám ráda. Hanka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama