S kolíbkou

19. července 2010 v 9:46 | Altara |  Dorty

SUROVINY

Světlý piškot: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 4 lžíce oleje
Tmavý piškot: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 60 polohrubé mouky, 20 kakaa, 2 lžíce oleje
Krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 100 g cukru moučka a rum podle chuti
Dohotovení: potahová hmota White icing (k dostání v prodejnách cukrářských potřeb)


S kolíbkou


Na světlý piškot vyšleháme bílky se špetkou soli, přidáme cukr, žloutky, olej a dobře prošleháme. Vařečkou vmícháme mouku. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy (průměr 26 cm) a pečeme při 180°C. Zkusíme špejlí.
Na tmavý piškot vyšleháme bílky se špetkou soli, přidáme cukr, žloutky, olej a dobře prošleháme. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy (průměr 26 cm) a pečeme při 180°C. Zkusíme špejlí.
Korpusy necháme vychladnout. Připravíme si krém. V mléce rozmícháme puding a uvaříme. Zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného míchání (aby se nám nevytvořil škraloup) necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a po lžících přidáváme vychladlý puding. Vychladlý světlý piškot jednou prokrojíme, jednu část pomažeme krémem, přiložíme tmavý piškot, opět pomažeme krémem a přiložíme druhou část světlého piškotu. Obmažeme boky a povrch a dáme vychladit do chladničky. Figurky připravíme den předem a necháme ztuhnout. Icing rozválíme a vychlazený dort potáhneme a dozdobíme.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama