Svatební kakaové rolády

19. července 2010 v 9:50 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

Rozpis na jednu roládu: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 40 g polohrubé mouky, 1 lžička kakaa
Krém: 250 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 1vanilkový cukr, 50 g 100% tuku, 250 g másla, 150 g cukru moučka, kakao a rum podle chuti.
Dohotovení: 100 g strouhané čokolády, ozdůbky z Fondantu (Fondant k dostání v prodejnách s cukrářskými potřebami)


Svatební kakaové rolády


Cukr s bílky vyšleháme v hustou pěnu, potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek asi půl minuty. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Na plech se zvednutým okrajem položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozetřeme stejnoměrně těsto. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut. Po upečení stáhneme z plechu papír s korpusem a necháme vychladnout. Na krém přivedem k varu mléko s moukou, cukrem a uvaříme kaši. Přidáme 100% tuk. Necháme zcela vychladnout a vyšleháme s máslem, cukrem, kakaem a rumem.
Potřeme roládu, zavineme a při zavíjení odvíjíme papír. Roládu pomažeme krémem i na povrchu, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme ozdůbkami.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama