Svatební ořechové rolády

19. července 2010 v 9:54 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

Rozpis na jednu roládu: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 20 g hladké mouky, 20 g mletých ořechů, 40 g polohrubé mouky,
Krém: 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce cukru, 50 g bílé čokoládové polevy, 250 g másla, rum podle chuti.
Dohotovení: 100 g strouhaných ořechů, ozdůbky z čokoládové modelovací hmoty a Fondantu


Svatební ořechové rolády


Cukr s bílky vyšleháme v hustou pěnu, potom po jednom přidáváme žloutky a šleháme každý žloutek asi půl minuty. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s ořechy. Na plech se zvednutým okrajem položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným sádlem a rozetřeme stejnoměrně těsto. Pečeme při 180°C 7 až 10 minut. Po upečení stáhneme z plechu papír s korpusem a necháme vychladnout. Na krém přivedem k varu mléko s moukou, kukuřičným škrobem, cukrem a uvaříme kaši. Do ní nasypeme rozlámanou bílou čokoládovou polevu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme zcela vychladnout a vyšleháme s máslem a rumem.
Potřeme roládu, zavineme a při zavíjení odvíjíme papír. Roládu pomažeme krémem i na povrchu, posypeme strouhanými ořechy a dozdobíme ozdůbkami z čokoládové modelovací hmoty a Fondantu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama