Bábovka z mletého masa

2. srpna 2010 v 13:23 | Altara |  Vaření

SUROVINY

800 g mletého vepřového masa, 2 vejce, trochu strouhanky, 1 palička česneku, 1 cibule, sůl, pepř a majoránka, 6 vajec vařených natvrdo, 60 g anglické slaniny


Bábovka z mletého masa


Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme rozklepnutá vejce, majoránku, prolisovaný česnek a drobně nakrájenou cibuli. Vše řádně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Bábovkovou formu vytřeme máslem. Vyplníme menší polovinou směsi, poklademe střídavě vařenými vejci a ruličkami anglické slaniny. Přikryjeme zbylou masovou směsí. Formu přikryjeme alobalem a přikryté pečeme asi hodinu při 200°C. Poté alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut, aby bábovka chytla barvu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama