Bleskurychlé kari kuře

15. srpna 2010 v 16:34 | Altara |  Vaření

SUROVINY

400 g kuřecích prsou, 200 ml smetany, 150 ml kuřecího vývaru, 4 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce mletého kari, sůl, 2 lžičky hladké mouky

Bleskurychlé kari kuře


Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na 2 cm velké kostky a opečeme je ze všech stran na rozehřátém oleji s máslem. K masu přidáme oloupané, najemno nasekané stroužky česneku, orestujeme je a poprášíme kari kořením. Směs důkladně promícháme, podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Na závěr směs zjemníme smetanou ve které jsme rozšlehali hladkou mouku. Necháme ještě 5 minut vařit a dochutíme solí. Podáváme s vařenou rýží, ale je to moc dobré i s vařenými brambory.

Zdroj: časopis Žena a kuchyně (mírně upraveno)
 


Komentáře

1 Prťka | Web | 15. března 2012 v 11:30 | Reagovat

Teď jsem to právě dovařila a je to výborné! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama