Čokoládové srdce

23. srpna 2010 v 13:49 | Altara |  Dorty

SUROVINY

2 vejce, 150 g cukru krupice, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa, 200 g polohrubé mouky, 50 g mletých vlašských ořechů, 250 ml mléka, 1 prášek do pečiva
Krém: 250 g másla, 1 plechovka pikaa (kondenzované kakao), 1 lžíce cukru moučka
Dohotovení: 150 g čokolády na vaření, 50 g 100% tuku, čokoládové zdobení na obsypání, marcipán, trochu kakaa a gelové potravinářské barvy na obarvení marcipánu, rum


Čokoládové srdce


Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přiléváme olej. Pak střídavě přidáváme mouku smíchanou s kakaem, mletými ořechy, práškem do pečiva a mléko. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce. Pečeme při 180°C. hotový dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlý korpus jednou prokrojíme, obě řezné plochy silně pokropíme rumem. Z másla, moučkového cukru vyšleháme pěnu a přiléváme pikao. Pomažeme spodní část korpusu, přiklopíme vrchní částí, obmažeme boky dortu a dáme na chvíli ztuhnout do chladničky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem. Vychlazený dort polijeme čokoládou, boky obsypeme čokoládovým zdobením. Na srdíčka obarvíme kousek marcipánu kombinacemi oranžové, zelené a žluté gelové barvy. Povrch zdobíme srdíčky z marcipánu obarveného kakaem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama