Francouzské brambory s nivou

13. srpna 2010 v 18:13 | Altara |  Vaření

SUROVINY

Brambory vařené ve slupce, 1 velká cibule, 5 vajíček vařených natvrdo, 300 g vařeného uzeného masa, 3 vejce, 100 g nivy, sůl a pepř, sádlo nebo olej na vymazání zapékací misky


Francouzské brambory s nivou


Zapékací misku vymažeme sádlem nebo olejem. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a první vrstvu položíme do misky. Nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci oleje a posypeme jí plátky brambor. Dále posypeme drobně pokrájeným uzeným masem a vejci. Osolíme a opepříme. Pokryjeme druhou vrstvou brambor nakrájených na plátky, osolíme a opepříme. Zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme péci. Před koncem pečení posypeme strouhanou nivou, kterou necháme rozpustit.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama