Kávový s marcipánem

23. srpna 2010 v 13:42 | Altara |  Dorty

SUROVINY

2 vejce, 150 g cukru krupice, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa, 250 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky nescafé sensazione
Krém: 250 g másla, 1 plechovka salka (nevařeného), 50 g kakaa
Dohotovení: marcipán (asi 500 g), marcipánová kávová zrnka


Kávový s marcipánem


Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přiléváme olej. Pak střídavě přidáváme mouku smíchanou s nescafé, práškem do pečiva a mléko. Nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného oválného pekáčku z varného skla. Pečeme při 180°C. Hotový korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlý korpus jednou prokrojíme. Máslo vyšleháme do pěny a pomalu přiléváme salko a nakonec vešleháme kakao. Kdo chce, může přidat cukr moučku podle chuti. Pomažeme spodní část korpusu, přiklopíme vrchní částí, obmažeme boky dortu a dáme na chvíli ztuhnout do chladničky. Kousek marcipánu obarvíme kakaem a vymodelujeme si kávová zrnka. Ze zbytku uděláme váleček, který vpracujeme do bílého marcipánového válečku, překroutíme a rozválíme, aby nám vznikl melír. Potáhneme dort, na který pohodíme několik kávových marcipánových zrnek. Kolem spodku dortu vyválíme váleček, do kterého otiskujeme pacičku.


Kávový s marcipánem-výřez
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama