Krůtí roláda s liškami

31. srpna 2010 v 20:28 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 krůtí prso (asi 500 až 600 g), 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 hrsti lišek, 2 lžíce oleje, 100 g másla, 3 vejce, sůl a pepř


Krůtí roláda s liškami


Lišky propláchneme a vaříme asi 15 minut ve vodě. Scedíme. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme lišky a krátce podusíme. Přidáme rozklepnutá vejce a mícháme, dokud se nesrazí. Osolíme a opepříme podle chuti. Krůtí maso naklepeme na plát, osolíme, poklademe anglickou slaninou a potřeme nádivkou z lišek a vajec. Srolujeme a převážeme provázkem. Vložíme na pekáč, poklademe plátky másla, podlijeme a přikryté pečeme při 200°C asi hodinu. Poté ještě chvíli odkryté, aby roláda chytla barvu. Podáváme s bramborovými knedlíky a špenátem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama