Kynuté borůvkové knedlíky

2. srpna 2010 v 13:49 | Altara |  Vaření

SUROVINY

400 g polohrubé mouky, 21 g droždí, 1 vejce, 200 ml vlažné vody, 2 lžíce oleje, špetka soli, strouhaný tvrdý tvaroh, cukr moučka a rozpuštěné máslo


Kynuté borůvkové knedlíky


Do mísy nasypeme polohrubou mouku, osolíme. Rozklepneme vejce a rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažnou vodou, přidáme olej a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynut. Na vál posypaný moukou lžící vykrajujeme hromádky, zploštíme je a na takto připravené placičky dáme kopečky borůvek. V dlani vypracujeme knedlíky. Vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Na talíři sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama