Kynutý meruňkový koláč

7. srpna 2010 v 19:55 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

250 g polohrubé mouky, 30 g cukru, 21 g droždí, 50 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, trochu soli, citrónová kůra, 125 ml mléka, meruňky, krupicový cukr a drobenka


Kynutý meruňkový koláč


Mléko zahřejeme na mírnou teplotu, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a mouky a počkáme, až vzejde kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé máslo. Zalijeme vzešlým kváskem a velmi dobře propracujeme těsto. Na teplém místě necháme vykynout. Můžeme již vykynuté těsto ještě jednou propracovat a nechat znovu vykynout, koláče jsou křehčí. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a pomocí válečku přeneseme na plech 33 x 36 cm. Poklademe meruňkami nakrájenými na čtvrtky, krupicovým cukrem a drobenkou. Pečeme při 180°C.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama