Minnie

23. srpna 2010 v 13:34 | Altara |  Dorty

SUROVINY

2 vejce, 150 g cukru krupice, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa, 200 g polohrubé mouky, 50 g mletých vlašských ořechů, 250 ml mléka, 1 prášek do pečiva
Krém: 250 g másla, 1 plechovka salka (nevařeného), 50 g kakaa
Dohotovení: marcipán (asi 1000 g), potravinářské gelové barvy, kakao


Minnie


Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přiléváme olej. Pak střídavě přidáváme mouku smíchanou s mletými ořechy, kakaem, práškem do pečiva a mléko. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180°C. Hotový korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlý korpus jednou prokrojíme. Máslo vyšleháme do pěny a pomalu přiléváme salko a nakonec vešleháme kakao. Kdo chce, může přidat cukr moučku podle chuti. Pomažeme spodní část korpusu, přiklopíme vrchní částí, obmažeme boky dortu a dáme na chvíli ztuhnout do chladničky. Marcipán vyválíme a dort potáhneme. Zbylý marcipán si obarvíme na světložlutou, černou - základ obarvíme nejprve kakaem a pak teprve dobarvíme černou gelovou barvou a červenou. Uděláme si mašli. Na obrázek si vystřihneme šablonu. Hlavička je celá z černé a pak na ni jsou lepeny jednotlivé části. Nakonec kolem dortu nalepíme kolečka několika velikostí ze zbytku žlutého marcipánu. Spodek dortu obtočíme válečkem z černého marcipánu a pacičkou zploštíme. Ob jednu pacičku zdobíme malou kuličkou z červeného marcipánu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama