Pečené špalíky z vepřové panenky

15. srpna 2010 v 16:37 | Altara |  Vaření

SUROVINY

600 g vepřové panenky, 5 lžic olivového oleje, 12 plátků anglické slaniny, sůl a pepř, trochu tymiánu, 3 rajčata


Pečené špalíky z vepřové panenky


Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 6 špalíků. Každý z nich osolíme, opepříme, obalíme 2 plátky anglické slaniny, převážeme provázkem. Připravené kousky masa stlačíme mírně dlaní, ze všech stran potřeme olivový olejem, zhruba 3 lžícemi a necháme v chladničce hodinu odležet. Špalíky masa přeložíme do zapékací mísy, pokapeme zbylým olejem, posypeme tymiánem, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 25 minut. 8 minut před koncem přidáme k masu tři rajčata překrojená napůl a společně vše dopečeme.

Zdroj: časopis Žena a kuchyně (mírně upraveno)

 


Komentáře

1 Mneneznas | Web | 30. srpna 2011 v 17:38 | Reagovat

krásná fotka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama