Pivní štrúdl

31. srpna 2010 v 20:12 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

500 g hladké mouky, 250 g tuku omega, 250 ml světlého piva, 100 g hery na potření, strouhanka, 1 vanilkový cukr, skořice (skořicový cukr), strouhaná jablka, cukr krupice podle chuti, rozinky, sekané ořechy


Pivní štrúdl


Z hladké mouky, tuku a piva zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme na pomoučeném vále. Potřeme rozpuštěnou herou a posypeme strouhankou. Poklademe strouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí nebo skořicovým cukrem, krupicovým cukrem. Přidáme sekané ořechy a rozinky. Zavineme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěnou herou a pečeme při 180°C dorůžova.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama