Rybíz v pavučince

7. srpna 2010 v 19:50 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

220 g hladké mouky, 200 g másla (hery), 1 žloutek, 50 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, čtvrt lžičky prášku do pečiva, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 200 g rybízového džemu, 1 šálek čerstvého rybízu


Rybíz v pavučince

Kokosovou moučku umeleme v mlýnku na mák. Na vál prosejeme s práškem do pečiva a s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutek, citrónovou šťávu a mletý kokos. Zpracujeme těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.
Pak třetinu oddělíme. Ze dvou třetin vyválíme kulatou placku, přendáme ji pomocí válečku do kulaté, tukem vyložené formy a vytvarujeme nízký okraj. Těsto potřeme džemem a posypeme rybízem. Zbylé těsto vyválíme na válečky a naskládáme na koláč do tvaru pavučinky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 160°C. upečený koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.

Rybíz v pavučince 2
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama