Segedín s paprikou

2. srpna 2010 v 13:32 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1000 až 1500 g prorostlého bůčku, 3 velké cibule, 50 g uzeného špeku,2 lžíce oleje, sůl, pepř, kmín, sladká mletá paprika, červený a zelený paprikový lusk, 500 g kysaného zelí, 1 hovězí bujon (natur), hrubá mouka na zahuštění.


Segedín s paprikou


Maso nakrájíme na kostky. V kastrole vyškvaříme uzený špek nakrájený na kostičky, přidáme olej a maso. Orestujeme. Osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu a zaprášíme mletou červenou paprikou. Podlijeme vodou, přidáme bujón, pokrájené kysané zelí a na proužky nakrájené paprikové lusky a přiklopené dusíme doměkka. Nakonec za stálého míchání zahustíme přisypáváním hrubé mouky. Podáváme s kynutými knedlíky.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama