Španělské ptáčky z mletého masa

2. srpna 2010 v 13:30 | Altara |  Vaření

SUROVINY

500 g mletého masa, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, 1 menší a 1 velká cibule, plnotučná hořčice, kyselé okurky, vejce vařená natvrdo, šunkový salám, uzený špek, 1 hovězí bujón, olej na smažení


Španělské ptáčky z mletého masa


Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a nadrobno nakrájenou menší cibuli. Dobře propracujeme. Poté rozdělíme na několik placiček, které potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe kousky vajec vařených natvrdo, kyselé okurky, šunkového salámu a uzeného špeku, zavineme a dobře spojíme kraje. Na pánvi rozpálíme olej a ptáčky na něj po obou stranách opečeme. Kastrolu osmažíme nakrájenou velkou cibuli, vložíme ptáčky, podlijeme horkou vodou, přidáme bujón a dusíme asi půl hodiny. Za stálého míchání zahustíme přisypáváním hrubé mouky. Dochutíme solí a hořčicí. Podáváme s vařenými brambory.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama