Žemlovka s jablky a meruňkami

15. srpna 2010 v 16:43 | Altara |  Vaření

SUROVINY

8 rohlíků, 6 větších jablek, 6 větších meruněk, cukr, vanilkový cukr, skořice, 200 ml mléka, 4 vejce, 50 g rozpuštěného másla a máslo na vymazání formy


Žemlovka s jablky a meruňkami


Zapékací formu vymažeme máslem. 4 rohlíky nakrájíme na kolečka, máčíme v mléce a klademe na dno formy. Posypeme nastrouhanými jablky, ocukrujeme, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Poklademe půlkami meruněk a poklademe dalšími čtyřmi rohlíky nakrájenými na kolečka. Zalijeme rozšlehanými vejci a pokropíme rozpuštěným máslem. Pečeme při 200°C dozlatova. Porce na talíři můžeme posypat ještě moučkovým cukrem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama