Září 2010

Švestkové buchty

27. září 2010 v 23:45 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

250 g polohrubé mouky, 30 g cukru, 21 g droždí, 50 g hery, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, trochu soli, 125 ml mléka, 9 švestek, do každé půlku kostky cukru a na špičku nože skořici, olej

Křehký jablečný koláč

27. září 2010 v 23:43 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

300 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 150 g hery, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, trochu strouhanky, 8 jablek, 1 vanilkový cukr, cukr podle kyselosti jablek, trochu skořice, rozinky, vejce na potření

Závin z listového těsta

27. září 2010 v 23:42 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

1 balíček listového těsta, půl balíčku sušenek "Derby", 4 velká jablka, hrst rozinek,
1 vanilkový cukr, trochu skořice, cukr krupice podle kyselosti jablek, 1 vejce, moučkový cukr

Tažený závin s vínem

27. září 2010 v 23:39 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

(na 12 kousků):

140 g hladké mouky, 0,5 dl vlažné vody, 50 g přepuštěného másla, 1 lžíce rostlinného oleje, půl lžičky octa, špetka soli, 1 lžíce másla na potření
Náplň: necelé kilo hroznového vína bez pecek, 2 vejce, 70 g moučkového cukru, 4 lžíce strouhanky, 30 g nasekaných mandlí, 25 g přepuštěného másla, 25 g hladké mouky, nastrouhaná kůra z půlky citrónu

Štrúdl s hroznovým vínem

27. září 2010 v 23:37 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

(na 2 záviny):

1 balíček listového těsta, 1 balíček sušenek esíček, 1 vejce, hrst loupaných mandlí, 1 vanilkový cukr, hroznové víno bez pecek, cukr moučka na posypání

Švestkový štrúdl s mandlemi

27. září 2010 v 23:36 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

(na 2 záviny):

1 balíček listového těsta, 1 balíček sušenek esíček, 1 vejce, hrst loupaných mandlí, 1 vanilkový cukr, švestky, cukr moučka na posypání

Čočková s houbami

27. září 2010 v 23:34 | Altara |  Vaření

SUROVINY

200 g čočky, 1,5 l vody, 30 g másla, 3 lžičky hladké mouky, sůl, pepř, 1 zeleninový bujón (Natur) 100 g čerstvých hub (použila jsem hříbky a lišky), zelená petrželka

Hovězí vývar s houbovými knedlíčky

27. září 2010 v 23:32 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1,5 l hovězího vývaru, kořenová zelenina: 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, hrst nakrájených hub, zelená petrželka, sůl a pepř
Na knedlíčky: 150 g čerstvých hub, 2 rohlíky, 1 vejce, trochu mléka, 20 g tuku, strouhanka na zahuštění, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl

Špagety s houbovým přelivem

27. září 2010 v 23:30 | Altara |  Vaření

SUROVINY

250 g celozrnných špaget, 300 g mletého vepřového masa, 200 g nakrájených lesních hub,
1 velká cibule, 3 lžíce oleje, 1 malý kečup Chalupář, sůl a pepř

Magická roláda Manhattan

4. září 2010 v 22:57 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

6 vajec, 215 g pískového cukru, 120 polohrubé mouky, 45 g kakaa, 2 lžíce mléka, kakao na podsypání, tuk na plech a pečící papír
Máslový krém z bílé čokolády: 3 lžíce mléka, 60 g bílé čokolády (čočky), 4 lžíce koňaku Metaxa, na špičku nože instantní kávu Nescafé sensazione, 200 g změklého másla, 120 g moučkového cukru
Dohotovení: čokoládové hobliny

Malinové a ostružinové oválky

4. září 2010 v 22:54 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

3 vejce, 120 g krupicového cukru, 120 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 2 lžičky kakaa
Krém: 250 g másla, 250 g tvarohu, 150 g moučkového cukru
Punčovina: odřezky z piškotu, rum a moučkový cukr podle chuti, 50 g másla
Dohotovení: ostružiny, maliny, čokoládové bílé vločky, čokoládové zdobení, strouhaná čokoláda, trubičky, malinový džem
Dále: 14 kelímků od activie

Houbový krém

4. září 2010 v 22:51 | Altara |  Vaření

SUROVINY

500 ml mléka, 200 g lesních hub, 3 brambory, 200 ml smetany (12%), 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1 masox, majoránka, sůl a pepř, zelená petrželka

Kuřecí křidélka „Gyros“

4. září 2010 v 22:49 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 kilo křidélek, sůl, koření gyros, kmín, 100 g másla