Čočková s houbami

27. září 2010 v 23:34 | Altara |  Vaření

SUROVINY

200 g čočky, 1,5 l vody, 30 g másla, 3 lžičky hladké mouky, sůl, pepř, 1 zeleninový bujón (Natur) 100 g čerstvých hub (použila jsem hříbky a lišky), zelená petrželka


Čočková s houbami


Čočku zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem, rozředíme dle potřeby vodou, přidáme bujón, houby nakrájené na plátky a povaříme, dokud nejsou houby měkké. Z másla a hladké mouky usmažíme jíšku a zavaříme do polévky. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem, nakonec sekanou zelenou petrželkou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama