Hovězí vývar s houbovými knedlíčky

27. září 2010 v 23:32 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1,5 l hovězího vývaru, kořenová zelenina: 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, hrst nakrájených hub, zelená petrželka, sůl a pepř
Na knedlíčky: 150 g čerstvých hub, 2 rohlíky, 1 vejce, trochu mléka, 20 g tuku, strouhanka na zahuštění, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl


Hovězí vývar s houbovými knedlíčky


Houby očistíme, nasekáme nadrobno, podusíme na rozehřátém tuku a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem a necháme nasáknout. Smícháme je s vychladlými houbami, vejcem a petrželkou, osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty utvoříme malé knedlíčky, které zaváříme do vroucího hovězího vývaru.
Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a na plátky nakrájené houby. Povaříme a zasypeme nakrájenou zelenou petrželkou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama