Dršťková polévka z dutonožek

24. října 2010 v 17:03 | Altara |  Vaření

SUROVINY

Vrchovatý talíř dutonožek, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžička majoránky, houbový bujón nebo masox, 1 palička česneku, 2 lžičky sladké mleté papriky, na špičku nože pálivou mletou papriku, 30 g másla a 3 lžičky hladké mouky


Dršťková polévka z dutonožek 1


Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, a jakmile začne zlátnout, přidáme nakrájené propláchnuté houby a smažíme, dokud se všechna voda, kterou pustily, neodpaří. Zasypeme paprikou, podlijeme 1 litrem vody, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a utřený česnek, bujón a špetku pálivé papriky. Povaříme asi 15 minut a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Jíšku připravíme tmavou.


Dršťková polévka z dutonožek 2
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama