Kančí žebírka na smetaně

24. října 2010 v 17:07 | Altara |  Vaření

SUROVINY

Žebírka z divočáka, 100 g uzeného špeku, 2 cibule, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, půl malého celeru, bobkový list, několik kuliček jalovce, celého pepře, nového koření, špetka tymiánu, 200 ml smetany na vaření nebo šlehačky, 3 lžíce hladké mouky, 100 g másla, brusinky, citrónová šťáva a cukr na dochucení.


Kančí žebírka na smetaně


Pekáč vyložíme cibulí nakrájenou na kostičky, položíme na ni omytá, prošpikovaná a osolená žebírka. Zasypeme kořenovou zeleninou nastrouhanou na hrubém struhadle, přidáme koření a máslo, podlijeme trochou vody a přiklopené upečeme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple. Zeleninu propasírujeme, doplníme vodou dle potřeby a přivedeme k varu. Vmícháme zátřepku z vody a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vlijeme šlehačku. Dochutíme citrónem a cukrem.Podáváme s houskovými knedlíky s brusinkami.
 


Komentáře

1 Lenka | E-mail | Web | 26. října 2010 v 21:30 | Reagovat

Tak kance jsem ještě nikdy nejedla. Budu se muset k tobě pozvat na oběd. :) Vypadá to moc pěkně.

2 altara | 26. října 2010 v 22:46 | Reagovat

Leni, ne že bych se nechtěla dělit o kance, ale občas mi mladí dovezou a je to hned pryč.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama