Tažený závin s mak. náplní a malinami

24. října 2010 v 16:38 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

(na 12 kousků):

140 g hladké mouky, 0,5 dl vlažné vody, 50 g přepuštěného másla, 1 lžíce rostlinného oleje, půl lžičky octa, špetka soli, rozšlehané vejce na potření
Náplň: 100 g mletého máku, 50 ml mléka, 30 g másla, 1 vanilkový cukr, cukr a rum podle chuti, hrst malin


Tažený závin s makovou náplní a malinami


Mouku, vodu, máslo, olej, ocet a sůl důkladně propracujeme na válu, z těsta utvoříme bochánek a necháme ho 20 minut odpočinout pod zahřátým hrncem. Těsto rozválíme na čisté utěrce nebo vytáhneme rukama na co nejtenčí plát, který potřeme částí másla a potřeme připravenou makovou náplní, posypeme malinami. Na náplň uvedeme k varu mléko s máslem, nasypeme mák a krátce povaříme. Stáhneme z ohně, vsypeme vanilkový cukr a podle chuti dosladíme krupicovým cukrem a dochutíme rumem. Závin zarolujeme a přeneseme na plech s papírem na pečení. Potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme dozlatova.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama