Listopad 2010

Pohanka s vaječnou omeletou

26. listopadu 2010 v 19:08 | Altara |  Vaření

SUROVINY

2 hrnky instantních pohankových vloček, 1 středně velká cibule, 1 lžíce oleje, sůl a pepř
na omeletu: 2 vejce, trochu oleje, sůl a pepř, několik černých oliv

Kuřecí kostky v kečupu

26. listopadu 2010 v 19:05 | Altara |  Vaření

SUROVINY

300 g kuřecích prsou, malá plechovka červených fazolí, půl červeného paprikového lusku, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, půl skleničky majonézy, sojová omáčka, 1 malý kečup, sůl a pepř

Hrstková luštěninová

26. listopadu 2010 v 19:03 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 malá plechovka červených fazolí, 2 hrstě mraženého hrášku, 2 hrstě čočky, 2 hrstě pohanky, 2 hrstě mražené kukuřice, sůl, pepř, 1 zeleninový bujón, 1 cibule, na jíšku: 30 g másla a 3 lžičky hladké mouky

Salát z čínského zelí

26. listopadu 2010 v 19:01 | Altara |  Studená kuchyně

SUROVINY

1 malé čínské zelí, 1 velká mrkev, šťáva z jednoho citrónu, 2 lžičky olivového oleje, sůl, cukr, voda (asi 100 ml), 1 lžička plnotučné hořčice

Karate

25. listopadu 2010 v 22:14 | Altara |  Dorty

SUROVINY

4 vejce, 160 g cukru, 160 g polohrubé mouky, 4 lžíce oleje
(čtvercová dortová forma - pečeme 2x)
Krém: 250 ml mléka, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry, 500 g másla, 200 g cukru moučka, 2 lžičky meruňkového džemu, rum podle chuti
Punčovina: 2 balíčky piškotů, odřezky vzniklé zarovnáním korpusů, 125 g másla, 1 lžička meruňkového džemu, rum podle chuti
Dohotovení: marcipán (asi 800 g), potravinářské gelové barvy

Fanynka a František

25. listopadu 2010 v 22:10 | Altara |  Dorty

SUROVINY

2 vejce, 150 g cukru krupice, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa, 200 g polohrubé mouky, 50 g mletých vlašských ořechů, 250 ml mléka, 1 prášek do pečiva
Krém: 250 g másla, 1 plechovka salka (nevařeného), 50 g kakaa
Dohotovení: marcipán (asi 800 g), potravinářské gelové barvy

Rozinkové kytičky

25. listopadu 2010 v 22:08 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

2 dortové oplatky, 150 g rozinek, 100 g loupaných mandlí, 1 lžíci rumu, 1 lžíci mletých mandlí na posypání, 1 lžíci medu, 2 lžíce mandlových lupínků a asi 20 g rozinek a brusinek na ozdobu

Rumovky

25. listopadu 2010 v 22:07 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

4 Tatranky nebo Horalky, 50 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 100 g másla
Dohotovení: moučkový cukr nebo práškové kakao


Veselé marcipánové hvězdičky

25. listopadu 2010 v 22:05 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

200 g marcipánu
Náplň: 90 g másla, 60 g mletých piškotů, 50 g jemně mletého kokosu, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a rum podle chuti,
Dohotovení: růžové marcipánové mašličky

Rajčata s Mozzarellou a olivami

4. listopadu 2010 v 19:04 | Altara |  Studená kuchyně

SUROVINY

4 rajčata, balíček Mozzarelly, jarní cibulka, olivy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa Balsamico, sůl a pepř


Hovězí na celeru

4. listopadu 2010 v 19:02 | Altara |  Vaření

SUROVINY

4 plátky zadního hovězího, hrst celeru, 1 větší cibule, olej, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 1 hovězí bujón, hrubá mouka na zahuštění

Tvarohová pomazánka se šunkou

4. listopadu 2010 v 18:59 | Altara |  Studená kuchyně

SUROVINY

250 g nízkotučného tvarohu, 100 g nízkotučného sýra, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 jarní cibulky i s natí, 4 lžíce Flory, 4 plátky šunky (nakrájené na kostičky), kousek červené a žluté papriky (nakrájené na kostičky), sůl a pepř, černé olivy na ozdobu

Sýrová s krabími tyčinkami

4. listopadu 2010 v 18:55 | Altara |  Vaření

SUROVINY

8 krabích tyčinek, 1 mrkev, 1 malá petržel, kousek celeru, hrst mraženého hrášku, hrst mražené kukuřice, hrst nakrájeného pórku, 1 zeleninový bujón, 4 trojúhelníčky taveného sýra, sůl a pepř

Medvídkový

4. listopadu 2010 v 18:52 | Altara |  Dorty

SUROVINY

Světlý korpus:
4 vejce, 160 g cukru krupice, 50 g mletých ořechů, 110 g polohrubé mouky, 4 lžíce oleje
Tmavý korpus:
2 vejce, 80 g cukru krupice, 40 g mletých ořechů, 40 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa,
2 lžíce oleje
Krém: 250 g másla, 1 nevařené salko, 50 g kakaa, 2 lžíce moučkového cukru
Dohotovení: 500 g marcipánu

Svatební srdíčko

4. listopadu 2010 v 18:48 | Altara |  Dorty

SUROVINY

4 vejce, 160 g cukru krupice, 50 g mletých ořechů, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička kakaa
4 lžíce oleje
Krém: 1 máslo, 2 lžíce cukru moučka, 250 ml mléka, 2 lžíce Solamylu, 2 lžíce hladké mouky, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukr
Punčovina: 120 g mletých piškotů, 100 g mletých ořechů, 100 g másla, 2 lžičky meruňkového džemu, 50 ml rumu
Dohotovení: 400 g marcipánu, prstýnky