Hrstková luštěninová

26. listopadu 2010 v 19:03 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 malá plechovka červených fazolí, 2 hrstě mraženého hrášku, 2 hrstě čočky, 2 hrstě pohanky, 2 hrstě mražené kukuřice, sůl, pepř, 1 zeleninový bujón, 1 cibule, na jíšku: 30 g másla a 3 lžičky hladké mouky


Hrstková luštěninová


Fazole scedíme a necháme okapat, dáme do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, hrášek, kukuřici, čočku, pohanku. Osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Zahustíme jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenými plátky rohlíku.
 


Komentáře

1 Jitka | Web | 26. listopadu 2010 v 21:05 | Reagovat

Ali,polévka je grunt,.... máme moc rádi luštěninové a husté polévky a tuto brzy vyzkouším.Jen asi nepoužiju fazole z plechovky,protože se mi letos urodilo,tak mám několik velikostí a barev :-)))

2 altara | 26. listopadu 2010 v 22:06 | Reagovat

Tak to bude ta polévka ještě lepší.

3 Lenka | E-mail | Web | 27. listopadu 2010 v 12:10 | Reagovat

Tak po takové polívce by u nás zůstaly jen vylízané talíře, budu muset vyzkoušet. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama