Medvídkový

4. listopadu 2010 v 18:52 | Altara |  Dorty

SUROVINY

Světlý korpus:
4 vejce, 160 g cukru krupice, 50 g mletých ořechů, 110 g polohrubé mouky, 4 lžíce oleje
Tmavý korpus:
2 vejce, 80 g cukru krupice, 40 g mletých ořechů, 40 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa,
2 lžíce oleje
Krém: 250 g másla, 1 nevařené salko, 50 g kakaa, 2 lžíce moučkového cukru
Dohotovení: 500 g marcipánu


Medvídkový


Na světlý korpus: bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr a prošleháme. Dále po jednom přidáme žloutky, olej a důkladně prošleháme. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s ořechy. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180°C. Zkusíme špejlí, pokud ji vytáhneme suchou, máme korpus upečený. Necháme prochladnout na kuchyňské mřížce.
Na tmavý korpus: bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr a prošleháme. Dále po jednom přidáme žloutky, olej a důkladně prošleháme. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s ořechy a kakaem. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180°C. Necháme prochladnout.
Na krém: vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a kakaem a vešleháme salko. Vychladlý světlý korpus jednou
prokrojíme. První část světlého korpusu namažeme krémem (trochu si dáme na stranu na obmazání před potažením), položíme na ni tmavý korpus, pomažeme krémem a položíme druhou část světlého korpusu. Obmažeme boky a tenkou vrstvou povrch dortu. Dáme na chvíli ztuhnout do chladničky. Marcipán rozválíme na plát, kterým dort potáhneme a zdobíme kytičkami a figurkami.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 4. listopadu 2010 v 18:54 | Reagovat

Ali, ten dortík je kouzelný! Medvídky asi děláš ručně, že jo? Hanka

2 Jitka | Web | 5. listopadu 2010 v 8:03 | Reagovat

Alenko,méďové jsou KOUZELNÍ :-))

3 altara | 5. listopadu 2010 v 13:02 | Reagovat

Děkuju moc.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama