Rumovky

25. listopadu 2010 v 22:07 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

4 Tatranky nebo Horalky, 50 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 100 g másla
Dohotovení: moučkový cukr nebo práškové kakao


Rumovky


Do mísy najemno nastrouháme Tatranky nebo Horalky, přidáme moučkový cukr, máslo, rum a nakonec kakao. Vše zpracujeme a vložíme do chladničky minimálně na hodinu uležet. Poté z těsta ručně tvarujeme kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru nebo kakau. Tento druh cukroví skladujeme v chladu a suchu.
 


Komentáře

1 Jitka | Web | 26. listopadu 2010 v 20:53 | Reagovat

Hmmm,taky nevypadají špatně!!! :-D já je máčím v čokoládě,ale varianta v kakau se mi moc líbí :-))

2 altara | 26. listopadu 2010 v 22:09 | Reagovat

Díky, jsou ale dost měkké, skladuju je v chladničce v uzavřené dóze. Vlastně už neskladuju - nejsou. Přiletěly kobylky.

3 Lenka | E-mail | Web | 27. listopadu 2010 v 12:18 | Reagovat

Jo kobylky, ty jsou všude. Taky k nám často zavítají. :) A tohle by jim určitě neodolalo. Máš moc pěkné cukrovíčko.

4 tetkapernikarka | Web | 12. prosince 2010 v 23:01 | Reagovat

A já jsem si myslela,že je to jen u nás :-))))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama