Prosinec 2010

Mandlové sušenky

30. prosince 2010 v 23:24 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

350 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 125 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citrónové kůry, 250 g másla, 1 vejce, 100 g posekaných mandlí, cca 50 celých oloupaných mandlí, moučkový cukr na posypání

Ořechové hvězdičky

30. prosince 2010 v 23:23 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

200 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g mletých vlašských ořechů, 100 g másla, 2 žloutky
Dohotovení: rybízový džem, čokoládová poleva, fondantové sněhové vločky

Makové koláčky

30. prosince 2010 v 23:21 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

250 g másla, 150 g mletého máku, 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 g moučkového cukru, špetka mleté skořice, 200 g rybízového džemu, cukrové sněhové vločky

Linecké hvězdy

30. prosince 2010 v 23:19 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

300 g hladké mouky, 200 g hery, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra
Dohotovení: džem bezinkový, rybízový, meruňkový a moučkový cukr

Linecké jahodové banánky

30. prosince 2010 v 23:17 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

250 g hladké mouky, 125 g cukru moučka, 125 g 100% tuku, 80 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, čtvrt balíčku prášku do pečiva, 2 jahodové pudinky
Dohotovení: rybízový džem, jahodová tuková poleva

Ořechy kakaové

30. prosince 2010 v 23:15 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

100 g hladké mouky, 80 g másla, 40 g cukru moučka, 30 g mletých ořechů, 1 lžička kakaa
Krém: 100 g másla, 100 g cukru moučka, 2 lžíce prochladlé rozpuštěné čokolády, trochu mletých ořechů, rum podle chuti
Dohotovení: bílá čokoládová poleva


Mandlové trojlístky

30. prosince 2010 v 23:13 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, citrónová kůra, špetka soli, 3 žloutky, 150 g Hery, 100 g nastrouhaných oloupaných mandlí
Krém: 2 žloutky, 60 g másla, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy
Dohotovení: moučkový cukr na posypání

Kokosky

29. prosince 2010 v 21:46 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

4 bílky, 280 g krupicového cukru, 280 g strouhaného kokosu, špetka soli

Slzičky z Nescafé

29. prosince 2010 v 21:44 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

200 g hladké mouky, 30 g mletých lískových oříšků, 140 g Hery, 70 g cukru moučka, 2 lžičky Nescafé sensazione, 2 žloutky
Krém: 100 g nutelly, 50 g másla, rum a cukr podle chuti
Dohotovení: mléčná a bílá poleva, trochu Nescafé

Linecké jahodové zvonečky

29. prosince 2010 v 21:41 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

250 g hladké mouky, 2 jahodové pudinky, 70 g moučkového cukru, 200 g Hery, 2 žloutky,
1 vanilkový cukr, rybízový džem, bílá čokoládová poleva, kousek růžového marcipánu

Cukroví ze „Sojových suků“

29. prosince 2010 v 21:39 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

600 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g Hery, 2 vejce, 4 sojové suky, špetka prášku do pečiva, banánová tuková poleva, kakaový a růžový marcipán

Kokosové koláčky

29. prosince 2010 v 21:37 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

200 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 200 g tuku Stela, 1 vanilkový cukr, 1 lžička prášku do pečiva, 200 g mletého kokosu, rozšlehané vejce, půlky vlašských ořechů

Kakaové věnečky

29. prosince 2010 v 21:35 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 250 g tuku Stela, 1 vejce, 100 g mletých ořechů. 20 g kakaa


Marcipánová roládka s náplní z datlí

28. prosince 2010 v 20:37 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

250 g marcipánu, 1 balení datlí, lískové oříšky (na 1 datli 2 oříšky), rum podle chuti

Fíkové koláčky s dvojí polevou

28. prosince 2010 v 20:35 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

150 g fíků, 100 g nastrouhaných ořechů, 50 g cukru moučka, 50 g nastrouhaného perníku, 1 kávová lžička skořice, rum podle chuti
Dohotovení: čokoláda na vaření, banánová tuková poleva, třtinový nebo hnědý přírodní cukr na obalení