Kávové perníčky

28. prosince 2010 v 20:19 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

500 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 3 lžíce tekutého medu, 50 g rozpuštěné hery,
1 lžička jedlé sody, 1 lžička perníkového koření, 2 vejce, 2 lžičky světlého kakaa, 2 lžičky zrnkové kávy
Poleva: moučkový cukr, 1 lžička instantní kávy, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce rumu
Dohotovení: kávová zrnka z kakaového marcipánu, čokoládová rýže


Kávové perníčky


Mouku, cukr, sodu, zrnkovou kávu a koření smícháme v míse. V rozehřátém zchladlém tuku rozšleháme tekutý med a vejce, vlijeme do sypké směsi. Dobře promícháme a nakonec ještě důkladně propracujeme na vále. Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme přes noc v chladnu odpočinout. Potom vyválíme plát asi 3 mm silný, vykrájíme oválky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 7 minut. Na polevu smícháme moučkový cukr s ostatními surovinami a vymícháme hladkou polevu. Vychladlé perníčky potřeme kávovou polevou, sypeme čokoládovou rýží a zdobíme kávovým zrnkem z kakaového marcipánu (bílý marcipán obarvený a ochucený kakaem)

Zdroj: www.sladkosti.net (upraveno)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama