Makové koláčky

30. prosince 2010 v 23:21 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

250 g másla, 150 g mletého máku, 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 g moučkového cukru, špetka mleté skořice, 200 g rybízového džemu, cukrové sněhové vločky


Makové koláčky


Změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme ho do misky. Přisypeme mletý mák, špetku skořice, přidáme celé vejce a mouku prosátou s moučkovým cukrem. Všechny přísady promícháme a dobře zpracujeme do hladkého těsta. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta tvoříme rukama malé kuličky, klademe na plech vyložený pečícím papírem, do jejich středu vytvoříme důlek. Pečeme při 180°C asi 15 minut. Po upečení necháme koláčky na kovové mřížce vychladnout. Vzniklý důlek plníme rozehřátým džemem a zdobíme cukrovou sněhovou vločkou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama