Ořechové perníčky

28. prosince 2010 v 20:12 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

400 g hladké mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 120 g moučkového cukru, 3 lžíce tekutého medu, 50 g rozpuštěné hery, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička perníkového koření, 2 vejce, 2 lžičky světlého kakaa
Dohotovení: rozšlehané vejce, cukrové sněhové vločky


Ořechové perníčky


Mouku, cukr, sodu, mleté ořechy a koření smícháme v míse. V rozehřátém zchladlém tuku rozšleháme tekutý med a vejce, vlijeme do sypké směsi. Dobře promícháme a nakonec ještě důkladně propracujeme na vále. Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme přes noc v chladnu odpočinout. Potom vyválíme plát asi 3 mm silný, vykrájíme obdélníčky a malými vykrajovacími formičkami vánoční motivky, které syrové položíme na obdélníčky, potřeme rozšlehaným vejce a přilepíme cukrovou vločku. Pečeme při 180°C asi 7 minut.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama