Perníkové stromečky

28. prosince 2010 v 20:25 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

500 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 3 lžíce tekutého medu, 170 g tuku, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička perníkového koření, 2 vejce, 1 lžička světlého kakaa
Dohotovení: rozšlehané vejce, cukrové sněhové vločky, čokoládová poleva na slepování, moučkový cukr na posypání, sada vykrajovaček - hvězdy


Perníkové stromečky


Tuk, cukr, med, jedlou sodu dáme mírně zahřát, přidáme vejce a teplým zaděláme těsto. Vyválíme, vykrájíme vždy po dvou hvězdách od každé velikosti od největší po nejmenší na jeden stromeček. Pečeme při 180 °C. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem. Vychladlé hvězdičky slepujeme čokoládovou polevou do tvaru stromečku, na špičku nalepíme cukrovou sněhovou vločku. Lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama