Česnečka s drožďovými nočky

11. ledna 2011 v 15:51 | Altara |  Vaření

SUROVINY

Vývar z uzeného masa, 1 velká palička česneku (i více jak kdo rád), sůl, pepř, majoránka, kousek nakrájeného uzeného masa, 1 zeleninový bujón, zelená petrželová nať
Nočky: plátek 100% tuku, 2 balení droždí, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 vejce, jemná strouhanka

Česnečka s drožďovými nočky

Vývar z uzeného masa přivedeme k varu a přes síto na halušky do něj vpravíme drožďové těstíčko, které připravíme takto: na mírném ohni rozpustíme tuk, rozdrobíme droždí, stáhneme z plotýnky a mícháme, dokud se droždí nerozpustí na kašičku. Přidáme rozklepnuté vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nakonec zahustíme trochou strouhanky. Polévku krátce povaříme, přidáme bujón a prolisovaný česnek, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Do hotové polévky přidáme nakrájené uzené maso a sekanou zelenou petrželovou nať.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama