Kávové rohlíčky

3. ledna 2011 v 21:28 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

450 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 100 g tekutého medu, 1 lžička mleté zrnkové kávy, 1 lžička perníkového koření (směs), 1 lžička jedlé sody
Poleva: 100 g moučkového cukru, 1 lžička instantní kávy, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce rumu
Dohotovení: kávová zrnka z marcipánu obarveného kakaem, bílá čokoládová poleva

Kávové rohlíčky

Mouku, cukr, sodu, zrnkovou kávu a koření smícháme v míse. V rozehřátém zchladlém tuku rozšleháme tekutý med a vejce, vlijeme do sypké směsi. Dobře promícháme a nakonec ještě důkladně propracujeme na vále. Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme přes noc v chladnu odpočinout. Potom vyválíme plát asi 3 mm silný, vykrájíme rohlíčky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 7 minut. Na polevu smícháme moučkový cukr s ostatními surovinami a vymícháme hladkou polevu. Vychladlé rohlíčky potřeme kávovou polevou, pocákáme proužky bílé čokoládové polevy a zdobíme kávovým zrnkem z kakaového marcipánu (bílý marcipán obarvený a ochucený kakaem)

Zdroj: www.sladkosti.net (upraveno)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama